Arxiu del blog

dimecres, 24 de setembre de 2014

Provant estris per fabricar peces

Avui ha tocat preparar estris que m'ajudin a la construcció:
  • un per fer molles
  • un altre per fer les boques dels tubs.


 Es tracta d'anar assajant de cara a quan pugui fer l'orgue gran i vaig agafant experiència amb les diferents tècniques de construcció.

Veiem primer el de les molles, inspirat al llibre que ja he esmentat en altres parts  d'aquest relat:


i ja posats, les meves primeres molles. Funciona!!

Per fer la guia per la fresadora he ajustat dos blocs de fusta amb unes guies laterals que confinessin el moviment de l'eina. La part difícil ha estat que la fusta a treballar tingués l'angle correcte i estés ben horitzontal. El que es veu aquí ha estat el millor dels intents on pràcticament es pot dir que ha quedat bé.També ha estat el torn de revisar la caixa de vents. Sembla que alguna vàlvula no tanca bé i tinc problemes de notes paràsites. Llegint el Tafall hi poden passar dues coses: mala adaptació de les vàlvules i/o poca pressió de les molles. Un cop obert queda clar que li passen les dues!. 
Anem per feina!: primer, "marcar" els seients de les vàlvules amb els sergents ben apretats uns quants dies i, si puc, substituir totes les molles (recordeu que eren imperdibles) per unes altres més fortes. També me n'he adonat que les vàlvules tenen joc lateral i potser hauria estat millor posar guies davanteres. Si amb aquestes correccions no me'n surto en replantejaré tot el sistema i en faré un altre des de zero. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada