Arxiu del blog

diumenge, 12 de juliol de 2015

Canvis al secret i dels reenviaments al teclat

Sembla que ja sé per on fuig l'aire!. La silicona que fa de junta no està ben posada i sembla un colador. Així que la retiro tota i desmunto els reenviaments del secret:  

                                                       


En una de les cerques per Internet es parlava d'un orguener que havia usat radis de bicicleta. Serà una bona oportunitat per provar-ho.Per garantir l'estanqueïtat i fer de guia dels nous reenviaments, hi poso un llistó. Sembla que va bé.Aquí podem veure la transformació de radi de bicicleta (esquerre) a reenviament de teclat:
Aprofitaré per modificar el teclat i això m'obliga a fer forats per passar els nous reenviamentsAbans i després del canvi

Sense tensar res, el teclat sembla una cosa estranya!


Aquí  hi podem veure el teclat per sota amb els tensors. S'ha de tenir cura que els tensors no toquin el llistó.


Amb aquest estri miro d'alinear el teclat i després el tenso per sota
Cal posar-hi un gruix per sota. El recorregut del tensor no és suficient en alguna de les tecles.


I aquí el nou entubat, més recollit.


Però no tot són flors i violes. L'ample del secret i del teclat són diferents (lleugerament) i fa que les tecles d'ambdós extrems es torcin una mica. La rigidesa d'aquest nou mecanisme fa que en una propera construcció és imprescindible que coincideixin les mides perquè treballin en vertical. Me n'adono dels motius pels quals els constructors fan servir els reductors però en el meu projecte no ho he contemplat.
Ara, el següent pas és aconseguir que el motor no faci soroll, que en fa molt, i reduir la potència del vent que fa que alguns tubs dels que sonen octavegin molt. De moment he retirat el pulmó i seguiré endavant quan la calor em permeti tornar a les golfes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada