Arxiu del blog

diumenge, 8 de maig de 2016

Èxits i algun fracàs

El soroll del motor ha estat un dels grans maldecaps. A poc a poc i a base d'anar fent capes d'aïllament acústic l'he anat reduint tot i que encara se sent.


Un altre repte a solucionar ha estat amb les notes més baixes de l'escala (les 6 primeres) i vaig decidir canviar els primers tubs per uns altres de 32 mm. de diàmetre. Tot un encert!.

El cas és que l'orgue ja sona en totes les seves notes i més o menys bé. Vaig ajustant molt a poc a poc els diferents tubs i vaig guanyant la partida. Això sí, no tots sonen igual de forts i ja hi estic posat: he descobert que la forma de la part de baix dels taps és fonamental i que han d'estar tallats arran. Si fan una "cova" el so no es forma bé.

També vaig decidir canviar la posició dels tubs per una altra més estètica. Vegeu-ne unes fotos:
Encara no és la posició definitiva doncs no m'acaba d'agradar com queden els tubs grans.

I no s'ha trencat res, us preguntareu?

Clar que sí!!!! de tant provar i provar han tornat unes velles conegudes: fuites d'aire al secret.

Animat (és un dir) m'he decidit a obrir el secret a veure què passava....
Doncs sí!!! La falta de guies al davant de les vàlvules les han torçat i per alguna d'elles perd aire (les fotos mostren d'esquerra a dreta tot el secret). Val a parar a mirar les vàlvules 1 i 4 de la primera foto o les 3 últimes de la darrera.

Tocarà pensar què faig: o reparo o faig el secret de nou (quina mandra!!) 

Amb aquest tipus d'entrebancs ja hi comptava. Aprendre és així. Tan se val que ja dugui quasi 4 anys amb això. Cada dia en surt un de nou i resoldre'l ho fa interessant. Ja ho diu la dita: "fent i desfent n'aprèn l'aprenent".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada