Arxiu del blog

dimarts, 29 d’agost de 2017

Visita d'en Pau

En una sessió molt interessant, en Pau Valls (Orgue Celrà) em va visitar per conèixer de primera mà l'orgue. Des d'aqui el meu agraïment a aquest nou amic. Molt amablement va voler gravar el so del giny i crec que, considerant que no sé tocar un piano, va quedar prou bé.

Us copio els seus comentaris i podreu escoltar com sona l'orgue.

Dades extretes de:
https://orguedepvc.blogspot.com.es/2017/08/lorgue-den-miquel-santacreu.html

Aprofito per esmentar que en Pau també està embolicat en la construcció d'un orgue especial i recomano passar per seu blog.

L'Orgue d'en Miquel Santacreu.

En Miquel Santacreu m'avisa que ha acabat el seu petit orgue i ja està llest per a l'inspecció. El propòsit d'en Miquel era probar noves solucions i nous materials. Així veureu regletes de connexions eléctriques, rais de bicicleta (en la penúltima versió), remblons, etc... L'orgue es construí a les golfes de casa. Com que son sota teulada, el calor a l'estiu es insuportable al migdia. L'afinació del instrument queda molt compromesa amb aquests canvis de temperatura.


L'apariència és d'una joguina vintage, amb colors pastel i grana. El moble és alt, coronat pels tubs de PVC pintats en color plata.


Sobre el faristol un únic element decoratiu: Un pentagrama de fantasia pirogravat a la fusta.


En Miquel ens ensenya com es fet per dintre.


Una tireta de cuiro serveix d'enllaç entre les tecles i les varilles de transmisió. Les tecles i les válvules son sobre el seu aire, els tubs no.


Un sistema curiós per donar el color negre a les tecles. Cremant-les!


Les regletes de connexions eléctriques serveixen per unir les varilles que han hagut de ser modificades en la seva llargaria.


 Aquí hi ha tota una feina d'insonorització amb peces de felpa.


El silenciador està fet igual que els tubs d'escapament de les motos. En Miquel Santacreu també restaura motocicletes antigues. L'aire passa entre dos cilindres concentrics per una malla de forats. Aquesta expansió del aire trenca la ona sonora i redueix el soroll.


Les molles son autoconstruïdes. Una plantilla amb uns pivots clavats sobre una fusta asseguren que totes les molles tinguin el mateix aspecte.


Els caps d'uns remblons serviran d'eix i topall a les tecles.

Dins la caixa del motor hi ha un segon silenciador. Malgrat tot, el soroll del motor arriba a l'exterior.Ara només cal esperar que l'Opus 2 d'en Miquel Santacreu comenci a agafar forma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada