Arxiu del blog

diumenge, 30 de desembre de 2012

El secret quasi està. Anem pel teclat !!!

Hi ha dies que s'està inspirat i, llevat del forat que em vaig fer ahir en un dit a l'escapar-se'm la broca, sembla que el secret va per bon camí i el podríem, a falta de tapar-lo i segellar-lo, donar per acabat:

Detall de les molles fetes a partir d'agulles imperdibles. Després de fer aquest suport (el de les negres) he vist que és millor deixar la punxa perquè es clavi a la fusta de la vàlvula en lloc de fer un forat per allotjar la molla tal com vaig fer a les corresponents a les notes blanques. Estalvia feina i la molla treballa milllor:


El següent pas ha estat muntar la part superior, que em servirà de base per al teclat. En el cas del meu orgue, l'alimentació de l'aire que va des del secret als tubs es farà per tub de plàstic. Quan "sigui gran" ja en faré un que les vàlvules treballin a la part de dalt i alimentin directament els tubs.

Els feltres tenen la intenció d'evitar fuites d'aire (ja ho veurem...). Aparentment, les vàlvules treballen acceptablement i la estanqueïtat l'he comprovada posant un llum al darrere. Un parell o tres d'ajustos han servit perquè sembli que tot és on ha de ser.

A continuació, un assaig de "volums" per anar-me fent la idea de com atacar les següents passes:


I un detall de més a prop del que serà el teclat:


La fusta travessera simula el tancament frontal i on, més o menys, hi anirà el punt de pivotació. I no m'haig d'oblidar de posar-hi un pes al final de la tija per aconseguir que retorni la tecla. Sens dubte, un nou repte. Quants en faré malbé?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada