Arxiu del blog

dissabte, 9 de gener de 2016

Sona !!!!!!! Ho he trobat!!!!

Finalment he trobat una solució que també m'ha dut a nous reptes. La primera cosa que he modificat ha estat el diàmetre interior dels tubs que connecten el secret amb cada tub. Fins ara era de 5 mm de diàmetre interior i ara és de 6. Aquest senzill canvi ha fet que arribés l'aire a tots els tubs.

La segona cosa ha estat aprofitar un inflador de matalassos de càmping. Aquests infladors donen molt d'aire però també fan molt de soroll. Connectat directament al secret, quan la pressió interna augmentava, no sortia aire pels tubs (bon senyal!) i el tub es desenganxava tot sol per massa pressió. Això demostra que el secret és estanc (segon bon senyal). 

Una cosa a tenir en compte és que segons el fabricant no pot estar engegat per més de 30 minuts.

                                       

                                      El següent pas era intentar insonoritzar el motor (fa molt de soroll!!!). Inspirant-me per aquí per allà, vaig preparar una capsa de fusta amb laberint d'entrada i folrant-la amb material absorbent del soroll 
(comprat al Servei Estació)


                                     

Tot ben tapadet va fer reduir moltíssim el soroll però no prou eficientment. Calia buscar una mica més. Vaig visitar un magatzem de materials de construcció (Amargant, Sant Pol de Mar) i els vaig demanar consell i em van recomanar un producte que combina un material asfàltic amb fibres i que asseguraven que anava molt bé. Van ser molt amables i me'n van regalar unes mostres.          

Per tal d'assegurar la insonorització, aprofitant una capsa de fusta on hi havia vins, vaig posar la primera capsa dins de la segona i la vaig farcir per tot arreu amb el material. Havia quedat enorme però el motor havia "desaparegut". Només fa soroll pel tub i quan el connecto al secret quasi ni se sent!!!! 

                                           

                                     


En aquest punt l'orgue és més o menys operacional. Sonen tots els tubs encara que desafinats. La primera octava (els tubs més llargs) tendeixen a saltar als seus harmònics i els hauré d'ajustar.
Segons els  llibres, cal treure entrada de cabal d'aire però fins que no connecti el motor al regulador de pressió i aquest al secret no faré cap ajustament per si de cas. Les primeres "cançons" s'han pogut sentir davant l'incredulitat d'alguns...

I ara, què? Doncs tot desmuntat i tornar a muntar el giny, començant per baix. El final s'acosta!!


                                

                               

I m'ho deixava! Ja tinc un afinador electrònic comprat per 10€ al LIDL!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada