Arxiu del blog

diumenge, 30 de juny de 2013

Seguim endavant!!

Toca posar-nos al dia.

Vaig veure que les "ventilles" eren massa grans pels meus propòsits. Un nou material em va fer replantejar-les: pinces d'estendre la roba. Dit i fet i les 24 peces fetes!  Podeu veure a la imatge les diferents parts i com queden.


A continuació, l'assaig de col·locació de les ventilles al somier del secret, ja tallat a la mida. Els llistons que es veuren a dalt representen les cues del teclat. Crec que així no tindré problemes amb la mecànica de l'orgue ja que les mides coincideixen.


Després d'haver marcat la posició de cada "ventilla" passo a posar les guies. El llistó m'ajuda a posar-les totes en línia.
Retirat tot, passo a fer els forats per on passarà l'aire.


A continuació, la novetat: en lloc de la "moqueta" que vaig fer servir a la versió anterior, ara utilitzo l'hule blanc que té pèl per garantir un correcte tancament. Aparentment, i bufant per sota, sembla que tot tanca bé. Tot i així hi passaré més endavant una pedra tosca per aixecar el pèl i fer que tanqui millor.


I per tal que tot treballi més bé, li poso més "hule" pel damunt de les cues. Sembla que aquesta idea, presa del llibre "Tafall" (el fa servir per protegir el teclat de la pols) funciona prou bé i em garanteix la integritat de la frontissa.Li toca el torn al tancament


Un cop posada la tapa, que no és tant fonda com la base, marco les guies per on passaran els cables que connectaran les "ventilles" amb el teclat i obro les canals amb la serra de calar:
També he assajat el tancament de tot això. Per garantir que no s'escapi l'aire una tira de l'hule (que s'ha d'enganxar) em pot ajudar


Una altra cosa testejada ha estat el tema de les molles de retorn. He provat dos mètodes: el d'una molla espiral i l'anterior de molla tradicional. Mostro a continuació els dos sistemes plantejats encara que em decantaré pel darrer atès que les espirals freguen entre elles i és més fàcil que no treballin bé.Val a comentar, per si hi ha algun valent que em copia, que al fer els foradets a les pinces d'estendre, algunes s'han escardat. Suposo que al ser tan estretes és fàcil que segueixin la veta. En el meu cas, hi posaré cola per reparar-les. Donat que he fet els forats després de la instal·lació de les "ventilles" -error important- no puc substituir-les però no és crític.

De moment sembla que vaig per millor camí...espero!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada