Arxiu del blog

diumenge, 22 de desembre del 2013

Una setmana de feina amb pobres resultats

Bé, aquesta setmana li ha tocat el torn a intentar que el teclat fos funcional i que les tecles quedessin aliniades. Inicialment, el sistema de clips es demostrava com correcte però fa que el mecanisme tingui una certa elasticitat. De moment m'he concentrat en la substitució del clip central per aquest element trobar a la ferreteria en forma de "S" i que va molt bé per lligar els dos components. Detecto que la pressió del teclat és diferent a cada tecla si bé les corresponents a les notes "re" i "mi" de la primera octava són molt semblants a la d'un piano i seran les de referència per a la resta. També em trobo que els retorns de les tecles no van tots igual i això em fa pensar que hauré d'ajustar les molles de l'interior del secret i que part del problema neix pel desalineament entre les tecles i les vàlvules. Decideixo (no tinc la foto) fer un pont que iguali les tecles per dalt i protegint amb una mica de feltre la part inferior. També, per amagar-ho, hi poso una peça de fusta vertical que no es veu a no ser que t'hi fixis expressament.
També he aprofitat per repassar els conductes de sortida de l'aire que duen als tubs i connectant amb una manxa de peu he aconseguit que al menys un dels tubs soni més o menys bé. Caldrà revisar la estanqueïtat de les vàlvules i veure com regulo la pressió de l'aire.

També he preparat les tapes frontals de l'instrument i he col·locat el llistó que fa de faristol i així me'n faig una idea de com va quedant en quant al tema estètic....


Com que tenia unes fustes per casa (venien en forma de caixa d'un lot de Nadal) he provat de fer un tub sonor dels de debò, seguint les mides de l'orgue de rwgiangiulio (www.rwgiangiulio.com).
Vaig apostar per la nota 19 ("F"; Prestant):


Tampoc ha estat un camí de roses, això és la segona versió!!
Feia proves de so i no funcionava per més que posava la tapa subjecta amb cinta adhesiva. Finalment, vaig decidir acabar-lo i a veure què passava. Miraculosament un so quasi perfecte sortia del tub. Comparant-lo amb el piano de casa...sonava igual!!! Un èxit i una pujada d'autoestima!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada