Arxiu del blog

diumenge, 8 de gener de 2017

Temps d'ajustaments

Ja fa dies que en tenia ganes d'avançar. L'orgue sonava però amb pèrdues notables d'aire. Una anàlisi em va permetre trobar-ne la causa gràcies a la brutícia de l'aire i ho vaig entendre: l'aire s'escapava pels laterals de les vàlvules. La solució ha estat fer més amples les "pells" procurant que no es destorbin les vàlvules veïnes. 


I com a eina per verificar l'eficàcia de la reparació vaig acabar fent un estri especial per detectar fuites d'aire
El que vaig aprenent és que en un orgue cada part és important, que per separat poden anar bé i en alguns casos quan s'ajunten els elements alguna cosa passa a fallar. És una persecució de petites errades que requereixen ajustaments i ajustaments fins a l'infinit. Mai no s'acaba!!. És ara que veig que el disseny del teclat em dóna problemes. Els reenviaments no treballen escairats i provoca tensions en els mecanismes i alhora m'obliga a augmentar la tensió de les molles d'algunes tecles per assegurar que retornen. En qualsevol cas i lluny d'haver decidit donar-lo per acabat, us mostro una nova peça musical de l'instrument. Bàsicament és "soroll" encara que a mi ja em sona com música i no en sé de tocar teclats... però sí podreu veure com de ràpid reaccionen els tubs intentant una petita "fuga". Heu de pensar que les tapes no estan posades i que el taller està en unes golfes. Ni de bon tros és un instrument d'estudi ni el vídeo mereix un premi!!1 comentari:

  1. Que octavos son sus tuberías en? C2-B4 o C3-B5? Yo quiero construir mi organ en dos octavos C2-C4, pero no quiero usar muchas tuberías.
    gracias!

    ResponElimina